Sreda, 27. Aug 2014.

Vlada-raspustila-Skupstinu-opstine-Majdanpek Beograd - Vlada Srbije raspustila je Skupštinu opštine Majdanpek i obrazovala Privremeni organ za obavljanje tekućih i neodložnih poslova iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa opštine do konstituisanja novih nakon održanih izbora, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

O-Vojsci-Kosova-da-se-izjasne-NATO-i-Vlada-Srbije Potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić izjavio je danas da su srpski poslanici u kosovskoj skupštini protiv izglasavanja amandmana o formiranju Oružanih snaga Kosova i da o ovom pitanju treba čuti zvaničan stav NATO i Vlade Srbije.

O-Vojsci-Kosova-da-se-izjasne-NATO-i-Vlada-Srbije Potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić izjavio je danas da su srpski poslanici u kosovskoj skupštini protiv izglasavanja amandmana o formiranju Oružanih snaga Kosova i da o ovom pitanju treba čuti zvaničan stav NATO i Vlade Srbije.

Vlada-Kosova-bez-Tacija Vlada Kosova će biti sveobuhvatna, ali bez DPK Hašima Tačija, istakli Isa Mustafa, Ramuš Haradinaj i Fatmir Limaj, lideri bloka DSK-ABK-Inicijativa za Kosovo. Oni su održali sastanak o koordinaciji svih pravnih tačaka za ročište zakazano za četvrtak 21. avgusta u Ustavnom sudu, a na kome će oba politička bloka dostavljati argumente o zakonitosti izbora predsednika skupštine Kosova na konstituivnoj sednici 17. jula.

PROCITAJTE-TAJNE-UGOVORE-Evo-sta-je-Vlada-Srbije-dogovorila-i-potpisala-sa-Emiratima Svi potpisani ugovori sa Emiratima i Vladom Srbije dostupni su na zvaničnoj internet stranici Vlade, kao što je i najavio premijer Aleksandar Vučić. Podsetimo predsednik Vlade je obelodanio danas Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i najavio da će taj i svi drugi ugovori biti dostupni na veb portalu Vlade Srbije, pet minuta posle konferencije za novinare koju je održao premijer. - Da nismo preduzeli mere koje smo preduzeli, morali bismo da gasimo "Jat". "Etihad" je bio jedinstvena prilika. Kompanija u svetskom vrhu. Prvo smo razgovarali o korporativnom upravljanju, i primeni sopstveno iskustvo u poslovanju - rekao je Vučić. Kako je najavljeno tako je i učinjeno, svi ugovori postavljeni su na internet stranici Vlade Srbije, a o svemu šta je dogovoreno i potpisano pročitajte OVDE! (D. Z.)

VLADA-SRBIJE-3-milijarde-za-obnovu-vodnih-objekata Tim programom predviđeno je da „Srbijavode“, „Vode Vojvodine „ i „Beogradvode“ u najkraćem roku saniraju oštećenja i otklone opasnosti od poplava

VLADA-SRBIJE-Vucic-sutra-pred-novinarima-objavljuje-ugovor-sa-Etihadom Uslov za to je bio, kako je sam Vučić objasnio, da se partner u privatizaciji JAT-a saglasi sa objavljivanjem ugovora

Vulin-Vlada-Srbije-nije-razbojnicka-druzina Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije nije "razbojnička družina", te da ugovori sa stranim partnerima, sklopljeni pod određenim uslovima, mogu da se objave tek kada to prihvate obe strane.

Vulin-Vlada-Srbije-nije-razbojnicka-druzina BEOGRAD –Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije nije „razbojnička družina”, te da ugovori sa stranim partnerima, sklopljeni pod određenim uslovima, mogu da se objave tek kada to prihvate obe strane. „Zašto se ne objave svi ti ugovori sa Fijatom i sve ostalo što jeste u našem posedu? Zato što mi nismo razbojnička družina, već...

Vlada-uputila-jos-cetiri-predloga-zakona Vlada Srbije danas je u skupštinsku proceduru uputila još četiri predloga zakona i predloga za izmene i dopune zakona.

DSS-Vlada-ubrzanog-sunovrata-Srbije Povodom 100 dana Vlade na čijem je čelu lider SNS Aleksandar Vučić, potpredsednik DSS Slobodan Samardžić juče je ocenio da je „ovo vlada ubrzanog sunovrata Srbije, sa perspektivom države bez organizacije u teritorijalnom, privrednom i moralnom smislu“.

Ambasador-Kirbi-Vlada-Srbije-postigla-rezultat-u-tri-kljucna-prioriteta Premijer Vučić je načinio značajan napredak u okviru svoje ambiciozne ekonomske agende: postignut je konsenzus o usvajanju ključnih zakona o radu, privatizaciji i stečaju, čime će se poboljšati poslovni ambijent i podstaći porast broja radnih mesta

Kirbi-Vlada-Srbije-postigla-rezultat-u-tri-kljucna-prioriteta Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi ocenio je danas da je vlada premijera Aleksandra Vučića ostvarila rezultat po sva tri pitanja koja on smatra kljucnim: evropskim integracijama, normalizaciji odnosa sa Prištinom i stabilizaciji javnih finansija i ekonomije.

Jevtic-Nema-novih-izbora---Vlada-Kosova-u-septembru Ministar zadužen u Vladi Kosova za povratak i zajednice, Dalibor Jevtić, kazao je danas da će nova vlada Kosova biti formirana septembra.

Jevtic-Vlada-Kosova-u-septembru Ministar u Vladi Kosova za povratak i zajednice, Dalibor Jevtić, kazao je danas da će nova vlada Kosova biti formirana septembra. "Po informacijama kojima raspolažem, formiranje Vlade trebalo bi da se završi u septembru. To je interes svih, kako gradjana tako i čitavog kosovskog društva. Jednostavno, puno je problema koji treba da se reše i zato želimo da se institucije što pre formiraju, kako bi krenuli u rešavanje tih problema", rekao je Jevtić novinarima u selu Ajnovce kod Kosovske Kamenice.

Vlada-Srbije-u-nedelju-u-Backom-Gradistu Premijer Srbije Aleksandar Vučić obići će u nedelju 3. avgusta sa ministrima poljoprivredno gazdinstvo porodice Muzlaj u Bačkom Gradištu i tom prilikom će biti obeleženo prvih 100 dana rada Vlade Srbije, saopšteno je juče iz kabineta premijera.

VLADA-SRBIJE-Cena-hleba-sava-ostaje-46-dinara Odluka će važiti do 31. januara naredne godine i doneta je s ciljem da se spreče poremećaji na tržištu, obezbedi maksimalno snabdevanje svih potrošača i zaštite niže socijalne kategorije građana

VLADA-SRBIJE-Evo-7-javnih-preduzeca-ciji-direktori-su-danas-smenjeni Vlada zaseda u zgradi nekadašnje Banovine, a sada zgradi Univerziteta u Nišu, gde se, u vreme kada je Niš bio ratna prestonica Srbije, od 1914. do 1915. godine, nalazila vlada

Ovo-su-direktori-koje-ce-Vlada-Srbije-danas-smeniti Tokom obeležavanja stogodišnjice od Velikog rata i agresije Austrougarske na Srbiju, kabinet Aleksandra Vučića započeće danas u Nišu agresivnu i veliku čistku u javnim preduzećima, prenose Novosti. Kako Novosti saznaju, Vlada će smeniti devet direktora i to: Milana Živanovića iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Dragoljuba Simonovića iz "Železnica Srbije", Velimira Radosavljevića iz "Aerodroma Nikola Tesla", Kostadina Popovića iz Diposa, Marka Ćulibrka iz "Dunav osiguranja", Igora Braunovića iz "Srbijašuma" i Branimira Božovića iz "Državne lutrije Srbije". Foto: Marko Todorović Praktično, prestaje funkcija i Dmitru Đuroviću iz "Koridora Srbije" i Zoranu Drobnjaku iz "Puteva Srbije" pošto se te dve kompanije spajaju u jednu i dobiće novog čelnika posle konkursa. Najavljene su smene još oko 300 menadžera u sistemu Elektroprivrede Srbije. Tako bi, na prigodnoj sednici ministarskog tima koja će biti održana u Nišu, gde je uoči Prvog svetskog rata zasedala i tadašnja vlada Nikole Pašića, trebalo da zvanično krene i proces departizacije i profesionalizacije javnih preduzeća. Foto:Tanjug/Danilo Peternek U kabinetu premijera Srbije "Novosti" su dobile informaciju da se sa tim imenima spisak ne zaključuje. Takođe, naši izvori iz Nemanjine 11 tvrde da će svi direktori u javnim preduzećima ubuduće biti birani putem objektivnih i nepristrasnih javnih konkursa, a ne podelom kolača između stranaka na vlasti. Praktično, početak depolitizacije kompanija koje su pod okriljem države predstavljaće i radni deo zasedanja vlade koji će imati i svoj svečarski i jubilarni karakter. U svakom slučaju, stekli su se svi politički uslovi da se doslovno primeni zakon iz 2012. koji predviđa da se čelnici kompanija koje su pod kišobranom države, biraju na konkursu. Foto: Tanjug / Nemanja Jovanović - Mnogi će reći, šta su do sada čekali. Moj rezon je drugačiji. Ja kažem da nikad nije kasno da se povuče pozitivan potez, a depolitizacija javnih preduzeća je pomak u pravom smeru - kaže za „Novosti“ ekonomista Goran Nikolić. Nemanja Nenadić iz „Transparentnosti Srbije“ ukazuje za "Novosti" da i budući konkursi ne smeju biti pod partijskom kontrolom: - Mora se stvoriti percepcija da su konkursi nepristrasni, kako bi se na njih javili najbolji. Ne sme više da postoji utisak da na njima pobeđuju ljudi koji imaju stranačku zaleđinu. Foto: Tanjug / Zoran Žestić Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže za "Novosti" da će Srbija ubuduće imati stručne i iskusne ljude na čelima javnih preduzeća. DIREKTORI KOJI ĆE BITI SMENJENI: DIREKTORAT CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA - Milan Živanović ŽELEZNICE SRBIJE - Dragoljub Simonović AERODROM NIKOLA TESLA - Velimir Radosavljević DIPOS - Kostadin Popović DUNAV OSIGURANjE - Marko Ćulibrk SRBIJAŠUME - Igor Braunović DRŽAVNA LUTRIJA SRBIJE - Branimir Božović KORIDORI SRBIJE - Dmitar Đurović PUTEVI SRBIJE - Zoran Drobnjak (Telegraf.rs)

VLADA-SRBIJE-Usvojen-izvestaj-o-poplavama Na konferenciji u Briselu biće prikupljana sredstva za saniranje posledica poplava