Četvrtak, 17. Apr 2014.
Tozovac-Nemam-nista-protiv-starleta-i-golotinje Tozovac: Nemam ništa protiv starleta i golotinje!... Tozovac kaže da nema ništa protiv toga što se sada njegove mnogo mlađe koleginice razgolićuju
Nagrade-Miri-Banjac-i-filmu-Mamaros-u-Brazilu Nagrade Miri Banjac i filmu "Mamaroš" u Brazilu... Na upravo završenom 4. Međunarodnom filmskom festivalu u Brazilu, u gradu Balneario Kamboriju, igrani film Mamaroš dobio je dve nagrade, obavestio je danas domaće medije scenarista i režiser Momčilo Mrdaković.
PKSUnistavaju-se-domaci-proizvodjaci-lekova PKS:Uništavaju se domaći proizvođači lekova... Grupacija domaćih proizvođača lekova Privredne komore Srbije (PKS) zatražila je danas da se ukine novi Pravilnik o lekovima koji se izdaju na recept, jer je poguban i uništiće domaću proizvodnju lekova.
Dugalic-Drzava-da-otplati-dugove-JP Dugalić: Država da otplati dugove JP... Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Veroljub Dugalić izjavio je danas da bi rešenje za preduzeća u restrukturiranju moglo da bude u još jednoj kreditnoj zaduženosti države, kako bi otplatila velika dugovanja tih preduzeća.

Zajednicka-sednica-vlada-Srbije-i-Kosova Kosovski premijer Hašim Tači izrazio je nadu da bi moglo da dođe do zajedničke sednice vlada Srbije i Kosovo, piše danas prištinski dnevnik Koha Ditore.

Taci-U-buducnosti-i-sednice-vlada-Srbije-i-Kosova Premijer Kosova Hašim Tači je danas izjavio da su u toku pripreme za zajedničku sednicu vlada Kosova i Makedonije i da očekuje da će u budućnosti biti i takvih sastanaka vlada Kosova i Srbije.

Vlada-Kosova-zabranila-Srbima-da-idu-u-DJakovicu-na-Veliki-petak Prištinske vlasti zabranile su raseljnim Srbima iz Đakovice da u petak u svom gradu, u crkvi Uspenje presvete Bogorodice obeleže uskršnje praznike, rekao je danas predsednik Udruženja raseljenih Đokica Stanojević.

NikolicNova-vlada-mora-biti-najozbiljnija-u-istoriji-Srbije DELIBLATO – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da nova vlada mora biti najozbiljnija u skorijoj istoriji Srbije zbog ogromnog poverenja građana i obećao svu pomoć sa svoje strane u ostvarivanju ciljeva. Nikolić smatra da je Aleksandar Vučić toga svestan i uveren je da će izabrati prave ljude koji mogu da slede njegovu energiju. Nakon obilaska domaćinstva Dimitrija Margana u selu...

Nikolic-Vuciceva-vlada-mora-biti-najozbiljnija-u-istoriji-Srbije Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da nova vlada mora biti najozbiljnija u skorijoj istoriji Srbije zbog ogromnog poverenja građana i obećao svu pomoć sa svoje strane u ostvarivanju ciljeva. Nikolić smatra da je Aleksandar Vučić toga svestan i uveren je da će izabrati prave ljude koji mogu da slede njegovu energiju. Nakon obilaska domaćinstva Dimitrija Margana u selu Deliblato, Nikolić je poručio da će njegova pomoć biti bezgranična, jer želi da konačno ljudi u Srbiji osete da se može živeti kao normalan svet. Foto: Tanjug/Zoran Žestić - U najtežim mogućim uslovima vlada ima izvanrednu šansu da ostane upamćena kao ona koja je ispunila želje građana. Ako se desi da to ne uspe ne znam kako ćemo dalje. Sve one koji budu polagali zakletvu pred poslanicima do kraja meseca molim da sada razmisle da li su spremni na ogroman posao i odgovornos i svesni da to više nije samo čast biti poslanik, ministar ili bilo kakav državni činovnik - rekao je Nikolić. Kako je naglasio, preuzimanje odgovornosti je obaveza, a čast ostaje za neka druga vremena. Na molbu novinara da prokomentariše tok pregovora o formiranju nove vlade, Nikolić je ukazao da su oni ograničeni rokom i primetio da je očigledno da je bilo malo komešanja među malim strankama, ali da velika stranka zna šta joj je cilj. Foto: Marko Todorović Na pitanje da li je sa budućim mandatrom Vučićem razgovarao o rezoluciji o Kosovu i Metohiji, koju je predložio, Nilolić je kazao da o tome nije bilo reči, ali da je razgovarao o ciljevima, planovima i programu koji piše lider SNS-a, kao i o tome koliko brzo treba u kojoj oblasti delovati. - Nas Kosovo svakako čeka i o tome ćemo ozbiljno razmišljati kada vlada bude formirana, kao i o novoj rezoluciji - rekao je on. Nikolić je ukazao da se u proteklom periodu mnogo toga dogodilo, da su Albanci najavili formiranje vojske, da nameravaju da donesu zakon prema kojem bi samo oni kojima su izdata dokumenta od strane Prištine imali pravo glasa. - Vreme je da Skupština razgovara o situaciji na Kosovu i tome šta vlada treba da radi u tom slučaju - zaključio je on. (Telegraf.rs / Tanjug)

Cetiri-predsednika-skupstine-vlada-do-27-aprila Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da vlada bude formirana do 27. aprila i da gradonačelnik Beograda bude izabran 23. aprila.

Cetiri-predsednika-skupstine-vlada-do-27-aprila Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da vlada bude formirana do 27. aprila i da gradonačelnik Beograda bude izabran 23. aprila.

Avion-Er-Srbije-nosi-ime-Vlada-Divca Avio-kompanija "Er Srbija" objavila je da će jedan od aviona iz flote te kompanije nositi ime Vlada Divca.

Avion-Er-Srbije-nosice-ime-Vlada-Divca Aviokompanija "Er Srbija" objavila je da će jedan od aviona iz flote te kompanije nositi ime Vlada Divca.

Vulin-Nova-vlada-Srbije-nece-menjati-politiku-prema-Kosovu To će biti politika nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti, politika pregovaranja i dogovaranja o normalizaciji života na Kosovu i Metohiji, rekao je ministar u tehničkoj vladi

Vlada-Srbije-nece-menjati-politiku-prema-Kosovu Vlada Srbije neće menjati politiku prema Kosovu, izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici ministar zadužen u odlazećoj Vladi Srbije za Kosovo, Aleksandar Vulin.

AMBASADOR-VILHELM-Nova-vlada-Srbije-treba-da-obezbedi-pravnu-sigurnost Dobro što je nova vlada, čiji će mandatar izvesno je biti Aleksandar Vučić, najavila da će posvetiti pažnju privredi, ali uz to treba da poradi i na poboljšanju pravosuđa i javne uprave, rekao je nemački diplomata

Nova-Vlada-prema-potrebama-Srbije Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović kaže da će ekonomija biti prioritet nove vlade, koja će biti formirana prema potrebama Srbije a ne u interesu pojedinaca. "Prioritet buduće vlade biće ono što je i obećano u predizbornoj kampanji, a to je ekonomija, i ekonomski oporavak zemlje. Potrebno je stvoriti ambijent u kojem će se zadržati radna mesta i otvoriti nova", rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Mihajloviceva-Vlada-iskljucivo-prema-potrebama-Srbije Važno je da vlada bude na logičan način formirana, a o tome kako će izgledati resori, videće se nakon što bude poznat program, kaže potpredsednica SNS

Mihajlovic-Vlada-prema-potrebama-Srbije Imaćemo prvu vladu koja će biti formirana prema potrebama Srbije, a ne interesa pojedinaca, kaže Zorana Mihajlović ističući da je privredni oporavak zemlje prioritet. Važno je da vlada bude formirana na logičan način, istakla je Mihajlovićeva.

Nova-Vlada-Srbije-povlaci-sve-zakone-iz-Skupstine Svi zakoni koji se nalaze u skupštinskoj proceduri biće povučeni i biće dorađeni ili usvojeni u istovetnom obliku u skladu sa novom orjentacijom vlade. U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi oko 100 zakonskih predloga, međunarodnih sporazuma i drugih akata koji će biti povučeni iz procedure zbog uobičajene prakse vlade da to učini posle izbora, iako ne postoji propis koji to definiše, rečeno je Tanjugu u Vladi. Nov skupštinski saziv "čeka" 74 zakonska predloga koja su u skupštinsku proceduru upućena pre Nove godine, a spisak je već u januaru "dopunjen" sa još 21. Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Da je pred novim poslanicima mnogo posla govore i najave da će skupština razmatrati oko 20 zakona čije je usvajanje potrebno za brzi oporavak srpske privrede i bolji život građana. Vlada Srbije je poslednjeg dana u prošloj godini u skupštinu uputila deset zakonskih predloga, u januaru ove još 14, uglavnom predloga zakona o potvrđivanju međunarodnih sporazuma. U januaru su i poslanici bili vredni pa je tako grupa od 62 posalnika SNS-a u skupštinsku proceduru uputila tri predloga zakona - o izmenama Krivičnog zakonika, o izmenama Zakona o javnom tužilaštvu i o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Foto: Marko Todorović Poslanici LSV-a uputili su Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika, devet poslanika SPS-a Predlog zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, dok je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović, kao narodni poslanik, u skupštinsku procedruru uputio Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o Narodnoj skupštini. Na najdužem čekanju je Predlog zakona o izmenama Zakona o PDV-u koji je 14. juna 2012. godine uputio Radojko Obradović, poslanik DSS-a, stranke koja na martovskim izborima ostala van parlamenta. (Telegraf.rs / Tanjug)

Vucic-Vlada-Srbije-funkcionisace-kao-Bajern-iz-Minhena Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će nastojati da nova vlada funkcioniše kao tim i da ministarstva ne budu više partijski feudi. - Treba napraviti vladu koja će da funkcioniše kao tim, koja možda ne mora da ima Mesija i Ćavija, nego vladu kao Bajern, koji ima izvanredan tim, on ima odlične pojedince, ali teško da su zvezde tog kalibra Riberi i Kros, ali kao što vidite igraju bolje - rekao je Vučić u intervjuu za Dojče vele. On je istakao da će se truditi da napravi najbolji tim i da Vlada bude kao jedan, dodavši da će nastojati da se "izbegne feudalizacija" ministarstva, kak što je bilo do sada, čak i u vladi u kojoj je i on bio. Foto: Milena Đorđević - Hoću da znam šta se dešava u svakom ministarstvu. Hoću da Ministarstvo finansija zna za svaki trošak kojeg pravi ministarstvo sporta ili kulture ili neko drug - kazao je Vučić. Govoreći o prioritetima nove vlade, Vučić je rekao da će biti pravnih i ekonomskih reformi koje su važne za Srbiju. - Ekonomiju Srbije moramo da oživimo i ozdravimo. I industriju i poljoprivredu, i za sve to će biti potreban veliki rad i veliko strpljenje. Biće potrebna i promena svesti kod svih nas, ali i kod svih građana - kazao je Vučić. Kad je reč o ekonomskim reformama, Vučić je istakao da će nova vlada odmah ići u strukturalne reforme - u promenu većeg broja zakona: o stečaju, privatizaciji, zakona o radu, o državnim službenicima, osiguranju, o planiranju i izgradnji koji podrazumeva izdavanje dozvola u neuporedivo bržem roku nego do sada. Foto: Facebook/Александар Вучић - Naša je namera da u kratkom roku kreiramo neuporedivo povoljniji zakonski ambijent za ulaganja u našu zemlju – za inostrane i za domaće investitore. Sa druge strane, moraćemo da donesemo najmanje 13 zakona koji predstavljaju implementaciju akcionih planova i zakona u oblasti vladavine prava i pravosuđa - rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, nova vlada moraće da razmišlja i o fiskalnoj konsolidaciji, da reformiše javnu uprave i obezbedi veći industrijski rast. - U tom smislu pripremamo deo programa za period od 1. juna 2014. do 1. juna 2016. sa podsticajnim paketima koji moraju da budu najbolji u regionu da bismo privukli ljude da investiraju u našu zemlju, jer zašto bi došli u Srbiju ako nemaju povoljnije uslove nego u drugim zemljama - rekao je Vučić. Foto: Telegraf Upitan da li veruje da će uspeti u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, Vučić je kazao da tu ima mnogo problema i da to moraju da rade institucije. - Ovim što mi radimo, pokazuje se samo nivo političke volje. To nije dovoljno. Sve naše institucije moraju da rade još bolje, još jače i još više. Ovo što sada vidimo tu je rad policije i tušilaštva, ali ono gde tek treba da se pokaže, jesu sudovi, koji moraju da budu neuporedivo efikasniji - kazao je Vučić. O odnosu sa Dačićem, Vučić kaže: Foto: Milena Đorđević - Ja sam sa gospodinom Dačićem imao korektan odnos i bilo bi lažno kada bih danas rekao drugačije. Bilo je sigurno mnogo podmetanja, za koje bi njihovi ljudi mogli da kažu da dolaze sa naše strane, a naši, da dolaze sa njihove. Ali ja nisam ni u izbornoj kampanji hteo da govorim loše o njemu i mislim da smo zajedno uradili nekoliko vrlo značajnih stvari – počevši od Briselskog sporazuma i otpočinjanja pregovora sa Evropskom unijom, što je za našu zemlju ipak jedan istorijski događaj, pa sve do toga da smo stabilizovali političku scenu – da je upristojimo i unormalimo. Ne zaboravite da bez obzira na sve primedbe, u ovoj kampanji nije bilo onih odvratnih negativnih spotova od ranije. Nijedne primedbe nema na regularnost izbora. Ima onih koji kukaju, u stilu aha: tabloidi nas napadaju, a ne kažu čak ni mediji. Mogao bih mnogo toga da kažem, ali je lider najveće opozicione stranke bio devet puta u velikim emisijama na državnoj televiziji, a ja sam bio jednom ili dva puta. (Telegraf.rs)

Nikolic-Nova-vlada-brzi-put-Srbije-ka-EU Očekujte da će sa formiranjem vlade Srbija ubrzati ispunjavanje svojih obaveza, a od EU, od krize proširenja, ekonomske krize, zavisiće koliko brzo u Evropi žele Srbiju u svom članstvu, rekao je predsednik Srbije

Covic-Nova-Vlada-Srbije-mora-da-bude-operativni-tim-koji-resava-probleme On je rekao da se ne bi trebalo opterećivati učešćem stranaka u budućoj vladi i da njihov broj neće biti veliki, jer "što je više stranaka teže je funkcionisanje vlade" i da je neophodno formirati dobar tim

Vlada-Kosova-stvara-uslove-za-pracenje-i-prisluskivanje-gradjana Priština - Vlada Kosova stvara uslove da Obaveštajna agencija Kosova (KIA) počne da prati telefonske razgovore građana, društvene mreže i elektronsku poštu, piše danas Zeri.