Četvrtak, 23. Oct 2014.

Vlada-raspustila-Skupstinu-opstine-Majdanpek Beograd - Vlada Srbije raspustila je Skupštinu opštine Majdanpek i obrazovala Privremeni organ za obavljanje tekućih i neodložnih poslova iz nadležnosti Skupštine i izvršnih organa opštine do konstituisanja novih nakon održanih izbora, objavljeno je u najnovijem broju "Službenog glasnika".

Vlada-dala-zeleno-svetlo-za-Aerodrome-Srbije Vlada Srbije je danas dala "zeleno svetlo" da se započne sa aktivnostima za osnivanja privrednog društva "Aerodromi Srbije" a na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture .

TUZBA-Transparentnost-Vlada-Srbije-krije-informacije Transparentnost Srbija podnela je Upravnom sudu tužbu protiv Vlade Srbije zbog ignorisanja zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, saopštila je danas ova nestranačka nevladina organizacija.

VIDEO-UZIVO-VLADA-SRBIJE-Devenport-urucio-Vucicu-Izvestaj-EK Predsednik Vlade Srbije primiće danas Izveštaj o napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji, koji će mu uručiti šef Delegacije Evropske unije u Srbiji

Ministar-Sertic-Vlada-Srbije-radi-na-unapredjenju-investicione-klime Očekujemo da Srbija bude značajnije prisutna na investicionoj mapi, a ključni faktori su niski troškovi rada, blizina evropskih tržišta i prednosti u pogledu korišćenja bescarinskog izvoza na tržište od blizu milijardu potrošača, rekao je Sertić

VLADA-SRBIJE-Minimalac-povecan-na-121-dinar-po-satu U narednoj godini minimalna mesečna plata zaposlenog iznosiće 28.430 dinara

Vlada-Srbije-nije-angazovala-nijednu-lobisticku-kucu Vlada Srbije demantovala je juče navode Demokratske stranke da britanskoj lobističkoj agenciji „Bel Potindžer” plaća 250.000 evra za lobiranje i izgradnju imidža zvaničnika aktuelne vlade. „Vlada Republike Srbije nema nikakav ugovor sa agencijom ’Bel Potindžer’, niti je uplatila ijedan jedini dinar pomenutoj agenciji”, navodi se u jučerašnjem saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima....

Vlada-Srbije-Nismo-placali-250000-evra-za-lobiranje Vlada Republike Srbije najoštrije osuđuje navode Demokratske stranke da plaća 250.000 evra agenciji "Bečč Pottinger" za lobiranje i izgradnju imidža bilo kome od zvaničnika aktuelne Vlade. Istovremeno aktuelna Vlada Srbije nema nijedan važeći ugovor sa agencijom "Bell Pottinger", niti sa nekom od lobističkih ili PR agencija, kao ni sa fizičkim licima. Jedini ugovor koji Vlada Srbije potpisala je ugovor sa konsultantskom kućom  "Advanced Practical Solutions LLC" iz Čikaga u vreme Vlade Mirka Cvetkovića. Foto: Tanjug/Tanja Valič Ugovor sa ovom konsultanstkom kućom potpisan je 30. aprila 2009. godine, za potrebe lobiranja u SAD, za koje je plaćen mesečni honorar od 85.000 evra. Nažalost, Vlada Republike Srbije konstantuje da je Demokratska stranka grubo obmanula javnost iznošenjem neistina u objavljenom saopštenju.   (Telegraf.rs)

DSS-Vlada-Srbije-drzavu-uvlaci-u-NATO Demokratska stranka Srbije optužila je danas Vladu Srbije da državu polako uvlači u NATO, suprotno volji građana.

Vlada-Srbije-Nismo-dali-nijedan-dinar-britanskim-lobistima Iako registri EU i Velike Britanije pokazuju drugačije, u kabinetu premijera Aleksandra Vučića tvrde da britanska lobi agencija “Bel Potindžer” ne radi za srpsku vladu.

Vlada-Srbije-za-lobiranje-u-EU-platila-250000-evra Vlada Srbije angažovala je poznatu britansku lobističku agenciju “Bel potering” i za devet meseci prošle godine njene usluge platila između 200.000 i 250.000 evra. Podatak o tome objavljen je u Registru transparentnosti Evropske unije, koji je baza lobističkih firmi, pojedinaca i raznih organizacija koje rade na tome da utiču na propise EU u Briselu. U registru je oko 6.000 organizacija, a svaka lobistička firma mora da dostavi spisak klijenata i podatke o tome koliko su plaćeni. Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Pema Registru transparentnosti, Vlada Srbije je, uz britansku kompaniju “TokTok” jedan od dva najizdašnija klijenta “Bel poteringa”. Među klijentima ove firme su ugledne kompanije poput “Deloita”, “Nord pul spot” ili “Birds aja”. Agenciju je osnovao lord Bel od Belgravije, čiji je klijent bila premijerka Margaret Tačer. Lobiranje za interese neke firme ili zemlje neizbežan je način na koji se radi sa administracijom ili uticajnim ličnostima u EU, a poznati su primeri da su države bile spasene zahvaljujući uspešnom predstavljanju interesa ili obratno: kako su uništene zbog lošeg predstavljanja. (Telegraf.rs)

Odrzana-sednica-vlada-Srbije-i-Rep-Srpske Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je na današnjoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske konstatovano da je postignut napredak u saradnji u svim oblastima, kao i da je dogovoreno formiranje Koordinacionog tela koje bi se bavilo zajedničkim razvojem poljoprivredno- prehrambene i industrijske proizvodnje.

Sutra-zajednicka-sednica-vlada-Srbije-i-RS Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske biće održana sutra u Palati Srbije, najavila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Zajednicka-sednica-vlada-Srbije-i-Rep-Srpske Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske biće održana danas u Palati Srbije, najavila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Zajednicka-sednica-vlada-Srbije-i-Rep-Srpske Zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske biće održana danas u Palati Srbije, najavila je Kancelarija za saradnju s medijima.

Nikolic-Vlada-Srbije-saglasna-sa-tekstom-Deklaracije-o-nestalima Ako je to put evo nas na startu tog puta. Srbija će iskreno da potpiše i iskreno da uđe u obaveze, naveo je predsednik Srbije

Cicevac-Dve-godine-cekaju-da-im-Vlada-Srbije-uplati-10-miliona-za-vodovod Za priključenje opštine Ćićevac na magistralni vodovod Ćelije – Dedina dugog 32 kilometar, potrebno je završiti radove na preostaloj trasi preko mosta na Južnoj Moravi u dužini od 132 metra. U tu svrhu Vlada Srbije obećala još pre dve godine pomoć od 10.000.000 dinara, ali je do danas sve ostalo samo slovo na papiru.

Zajednicka-sednica-vlada-R-Srpske--i-Srbije Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je danas da bi u septembru mogla da bude održana zajednička sednica vlada Srbije i RS, na kojoj će se razmotriti dosadašnji rezultati u sprovođenju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama.

Dodik-Sednica-vlada-Srbije-i-RS Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da bi u septembru mogla da bude održana zajednička sednica vlada Srbije i RS. "Na Srbiju gledamo na poseban način, pridržavajući se prava i obaveza definisanih sporazumom, a u narednom mesecu očekujemo zajedničku sednicu vlada i sednicu Saveta za sprovođenje specijalnih i pararlelnih veza", rekao je Dodik.

Vlada-Kosova-bez-Tacija Vlada Kosova će biti sveobuhvatna, ali bez DPK Hašima Tačija, istakli Isa Mustafa, Ramuš Haradinaj i Fatmir Limaj, lideri bloka DSK-ABK-Inicijativa za Kosovo. Oni su održali sastanak o koordinaciji svih pravnih tačaka za ročište zakazano za četvrtak 21. avgusta u Ustavnom sudu, a na kome će oba politička bloka dostavljati argumente o zakonitosti izbora predsednika skupštine Kosova na konstituivnoj sednici 17. jula.