Petak, 24. Oct 2014.

Sindikati-Smanjenje-plata-trajace-tri-godine Reprezentativni sindikati javnog sektora na nivou Srbije israzili su danas u ime svih zaposlenih ogorčenje zbog smanjenja plata i najoštrije osudili tu privremenu meru, koja će, kako tvrde, trajati duže od tri godine.

Sindikati-Nize-plate-tri-godine Reprezentativni sindikati javnog sektora na nivou Srbije izrazili su u ime svih zaposlenih ogorčenje zbog smanjenja plata i najoštrije osudili tu "privremenu meru", koja će, kako tvrde, trajati duže od tri godine.

GSP-sindikati-odrzali-protest-podrzali-kolege-koje-su-zrtve-napada Više od 50 predstavnika pet sindikata GSP "Beograd" održalo je danas polusatni protest ispred Palate Pravde.

Sindikati-prosvetara-u-strajku Nezadovoljni najavom smanjenja plata u okviru vladinih mera štednje, četiri najveća sindikata prosvete najavila su za danas protest u Beogradu. Tvrde da danas neće držati nastavu.

Sindikati-GSP-sutra-strajkuju-Sudski-procesi-zbog-napada-na-vozace-predugo-traju Nekoliko sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd održaće sutra protest na platou ispred Palate Pravde kako bi skrenuli pažnju na dužinu trajanja sudskih postupaka za napade na vozače.

Verbic-Ne-misle-svi-prosvetari-sto-i-sindikati Razlog posete školama ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjana Verbića je, prema njegovim rečima, da čuje šta misle i drugi nastavnici koji se ne pojavljuju u medijima kao predstavnici sindikata sa njihovim zahtevima.

Sindikati-i-uprava-Drzava-da-preuzme-Prvi-maj Reprezentativni sindikati kompanije "AHA Mura Prvi maj" i njeno rukovodstvo zatražili su danas od državnog vrha da preuzme vlasništvo nad tom fabrikom jer je to, kako se ističu, jedina mogućnost da se sačuva 1.300 radnih mesta.

Sertic-Vlada-i-sindikati-zajedno-do-okoncanja-privatizacije Država će učiniti sve što je u njenoj moći kako bi, kroz proces privatizacije, spasila što više preduzeća, a u tom poslu državi je potrebna i pomoć sindikata, poručio je danas ministar privrede Željko Sertić na sastanku sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Sindikati-Ne-rusiti-ugled-Zandarmerije Dva policijska sindikata pozivaju nadležene da pokrenu postupke protiv pripadnika Žandarmerije za koje se sumnja da su po bilo kom osnovu prekršili zakon, a medije pozivaju da zbog pojedinaca ne ruše ugled cele jedinice.

Sindikati-upozoravaju-lidere-u-EU Evropski sindikalci poručili su liderima EU uoči vanrednog samita o zapošljavanju u Milanu da pod hitno promene smer. Sindikati upozoravaju da će lideri u suprotnom morati da se suoče sa političkom i socijalnom krizom koju je izazvala hronična nezaposlenost.

SINDIKATI-80-odsto-policajaca-strajkuje Štrajk policije u petak je drastično radikalizovan. Prema proceni sindikata, čak 80 odsto policajaca juče nije izašlo na ulice

Ministar-Verbic-Sindikati-imaju-pravo-na-strajk-ali-nisu-realni Pravo je sindikata da budu nezadovoljni. Ipak, trenutno nije moguće izuzeti prosvetu iz smanjenja plata.

MUP-i-sindikati-da-razgovaraju Zaštitnik građana Saša Janković pozivao je predstavnike MUP-a i policijskih sindikata da razgovaraju o temama koje su uzrok štrajka dela pripadnika policije. "Uz dijalog, potrebno je obezbediti puno poštovanje sindikalnih prava, a naravno i obaveza koje pripadnici policije, kao državne službe posebnog značaja, imaju prema zakonu i građanima", naveo je Janković.

Sindikati-U-strajku-vise-od-90-odsto-policajaca-iz-cele-Srbije Nezavisni sindikat policije saopštio je da se 90 odsto radno angažovanih policijskih službenika iz cele Srbije priključilo štrajku pet policisjkih sindikata.

Policija-u-strajku-sindikati-zovu-ministra-na-razgovor Predstavnici pet policijskih sindikata koji su od petka u štrajku pozvali su danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da , kako su rekli, smogne snage i sedne za sto da razgovara o njihovim zahtevima. Demantovali su tvrdnje MUP da je u štrajku svega pet odsto zaposlenih i izneli podatak da štrajkuje više od 80 odsto zaposlenih u MUP, a u nekim policijskim upravama i 100 odsto, uz poštovanje minimum procesa rada.

Policijski-sindikati-o-najavljenom-strajku Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević pozvao premijera Aleksandra Vučića da kaže ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da dođe na pregovore sa sindikatima.

Sindikati-Nepravda-prema-prosveti Sindikati prosvete očekivali su da će Zakon o platama, ispraviti, kako kažu, stare nepravde, ali do toga očigledno neće doći do 2016. godine, i zakon će, prema njihovom mišljenju, samo konzervirati aktuelnu situaciju.

Sindikati-traze-vecu-cenu-rada Povećanje minimalne cena rada u Srbiji sa sadašnjih 115 dinara po satu, na 137,9 dinara, zatražili su predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost". Povećanje minimalne cene rada nerealno, tvrdi predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković.

Sindikati-protiv-smanjenja-plata-u-prosveti Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije zatražili su da se na obrazovanje ne odnosi najavljeno smanjenje plata u javnom sektoru.

Sindikati-protiv-privatizacije-PKB-a Predstavnici dva reprezentativna sindikata u PKB korporaciji smatraju da privatizacija ne bi bila dobra za uspešno poslovanje te kompanije, napominjući da oni i sada imaju vlasnika - a to je grad Beograd.