Sreda, 26. Nov 2014.

Sindikati-traze-smenu-nacelnika-skolske-uprave-Leskovac Četiri reprezentativna sindikata prosvete zatražila su danas od resornog ministra Srđana Verbića da smeni načelnika školske uprave Leskovac Tomislava Simonovića jer, kako navode, sprečava zaposlene da štrajkuju.

Sindikati-U-strajku-67-odsto-skola-u-Srbiji Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković izjavio je danas da u štrajku započetom u ponedeljak učestvuje ukupno 1.058 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, što je, prema njegovim rečima, oko 67 odsto škola.

Sindikati-Povecan-broj-skola-koje-strajkuju Više od 60 odsto škola u Srbiji štrajkuje skraćivanjem časova na 30 minuta, što znači da je povećan broj škola koje štrajkuju, izjavio je danas predsednik Sindikata zaposlenih u prosveti Slobodan Brajković. Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naveli su, međutim, u saopštenju dostavljenom agenciji Beta da je u prepodnevnoj smeni danas štrajkovalo 39 odsto škola.

Ministarstvo-prosvete-i-sindikati-razlicito-broje Od 1.760 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, juče su štrajkovali zaposleni u više od 1.100 obrazovnih ustanova, tvrde sindikati obrazovanja, dok u Ministarstvu prosvete ističu da je normalno radilo 1.106 škola. U jučerašnjem saopštenju Ministarstva se navodi da su u 662 škole (37 odsto) časovi skraćeni na 30 minuta, a da se u 79 odsto beogradskih škola nastava održavala normalno.

Prosvetni-sindikati-ne-odustaju-od-strajka Četiri reprezentativna sindikata prosvete uputiće zahtev Vladi Srbije da se urade platni razredi za sve delatnosti koje se finansiraju iz budžeta i zatražiti podršku u tome od Ministarstva prosvete.

Sindikati-i-ministarstvo-zdravlja-o-kolektivnom-ugovoru Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Zoran Savić izjavio je da će predstavnici sindikata zdravstvenih radnika razgovarati danas sa radnom grupom resornog ministarstva o potpisivanju novog kolektivnog ugovora, ali da to neće dovesti do otkazivanja štrajka lekara, najavljenog za 5. novembar.

Sindikati-i-ministarstvo-zdravlja-o-kolektivnom-ugovoru Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije Zoran Savić izjavio je da će predstavnici sindikata zdravstvenih radnika razgovarati danas sa radnom grupom resornog ministarstva o potpisivanju novog kolektivnog ugovora, ali da to neće dovesti do otkazivanja štrajka lekara, najavljenog za 5. novembar.

Sindikati-u-strajku-dogovor-ni-na-pomolu Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predstavnici reprezentativnih sindikata zdravstva održali su juče sastanak na kojem su razgovarali o zahtevima sindikalaca, koji su najavili štrajk za 5. novembar. Obe strane su razgovor ocenile kao konstruktivan, i dogovorili početak pregovora o spornim pitanjima.

Sindikati-zdravstva-predali-zahteve-i-najavili-strajk Reprezentativni sindikati u zdravstvu i socijalnoj zaštiti predali su danas zahteve Vladi Srbije da se zaposlenima u tom sektoru ne smanjuju zarade i najavili štrajk u svim zdravstvenim ustanovama u zemlji za 5. novembar.

Sindikati-zdravstva-najavili-strajk Predstavnici zaposlenih u zdravstvu traže da im se ne smanje trenutne plate zbog mera Vlade. Vladi Srbije su predali zahteve i najavili štrajk za 5. novembar.

Sindikati-Zelezare-Premijer-zagrizao-tvrdu-vocku-i-dobro-prosao U najtežem vremenu došao je u Železaru ispred 4.500 ljudi i dao im jednu dobru informaciju. Ovde su pre njega dolazili premijeri, predsednici država da se slikaju, a on je stvarno održao reč. Sve pohvale", rekao je sindikalac Mileta Gujaničić

Sindikati-JKP-Put-najavili-generalni-strajk Oba sindikata JKP Put Novi Sad stupiće u generalni štrajk u ponedeljak, 3. novembra, saopšteno je danas iz tih sindikata. Oni su pozvali grad kao snivača da hitno reaguje adekvatnim merama i osposobi preduzeće za normalan rad, pa samim tim i servisiranje svojih obaveza prema zaposlenima.

Sindikati-u-Evropskoj-konfederaciji Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost postali su članovi Evropske konfederacije sindikata. Prijem u evropsku zajednicu sindikata dogodio se pre dva dana, a članstvo u toj organizaciji omogućiće bolju organizaciju i veći uticaj na odluke koje se donose u Briselu, a odnose se na oblast rada i zapošljavanja, naveli su lideri ta dva sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak.

Sindikati-Smanjenje-plata-trajace-tri-godine Reprezentativni sindikati javnog sektora na nivou Srbije israzili su danas u ime svih zaposlenih ogorčenje zbog smanjenja plata i najoštrije osudili tu privremenu meru, koja će, kako tvrde, trajati duže od tri godine.

Sindikati-Nize-plate-tri-godine Reprezentativni sindikati javnog sektora na nivou Srbije izrazili su u ime svih zaposlenih ogorčenje zbog smanjenja plata i najoštrije osudili tu "privremenu meru", koja će, kako tvrde, trajati duže od tri godine.

GSP-sindikati-odrzali-protest-podrzali-kolege-koje-su-zrtve-napada Više od 50 predstavnika pet sindikata GSP "Beograd" održalo je danas polusatni protest ispred Palate Pravde.

Sindikati-prosvetara-u-strajku Nezadovoljni najavom smanjenja plata u okviru vladinih mera štednje, četiri najveća sindikata prosvete najavila su za danas protest u Beogradu. Tvrde da danas neće držati nastavu.

Sindikati-GSP-sutra-strajkuju-Sudski-procesi-zbog-napada-na-vozace-predugo-traju Nekoliko sindikata Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd održaće sutra protest na platou ispred Palate Pravde kako bi skrenuli pažnju na dužinu trajanja sudskih postupaka za napade na vozače.

Verbic-Ne-misle-svi-prosvetari-sto-i-sindikati Razlog posete školama ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srdjana Verbića je, prema njegovim rečima, da čuje šta misle i drugi nastavnici koji se ne pojavljuju u medijima kao predstavnici sindikata sa njihovim zahtevima.

Sindikati-i-uprava-Drzava-da-preuzme-Prvi-maj Reprezentativni sindikati kompanije "AHA Mura Prvi maj" i njeno rukovodstvo zatražili su danas od državnog vrha da preuzme vlasništvo nad tom fabrikom jer je to, kako se ističu, jedina mogućnost da se sačuva 1.300 radnih mesta.