Subota, 2. Aug 2014.

Udruzeni-sindikati-Srbije-Sloga-Basta-da-vrati-mandat-DS Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su danas od smenjene predsednice tog sindikata u Gradskom saobraćajnom preduzeću Mire Baste da odmah vrati odbornički mandat Skupštini Beograda, a koji joj je poverio taj sindikat prema predizbornom sporazumu sa Demokratskom strankom (DS).

Vulin-Radnici-i-sindikati-treba-da-saradjuju Ministar za rad Aleksandar Vulin razgovarao je sa predstavnicima uprave i sindikata preduzeća "Granit Peščar" koji su u petak prekinuli štrajk zbog neisplaćenih zarada, i poručio da je država tu da pomogne, a da sindikati i poslodavci treba da sarađuju.

Sindikati-podneli-krivicnu-prijavu-protiv-Vulina-zbog-Zakona-o-radu U svojstvu predsednika Radne grupe za izmene Zakona o radu, Vulin nije toj radnoj grupi omogućio da utvrdi nacrt zakona, već je to učinio sam, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, piše u saopštenju sindikata

Sindikati-podneli-krivicnu-prijavu-protiv-Vulina Dva reprezentativna sindikata - Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati (UGS) Nezavisnost podneli su danas tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministra za rad i zapošljavanje Aleksandra Vulina zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavesnog rada.

Sindikati-podneli-prijavu-protiv-Vulina Dva reprezentativna sindikata, Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost”, podneli su Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministra za rad Aleksandra Vulina zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavesnog rada.

Sindikati-traze-smenu-Vulina Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni UGS "Nezavisnost", pokrenuli su incijativu za smenu ministra za rad Srbije Aleksandra Vulina.

Reprezentativni-sindikati-traze-ostavku-Vulina Beograd - Organizacioni odbor Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost pokrenuo je danas inicijativu za smenu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, saopštila su ta dva reprezentativna sindikata.

Sindikati-traze-smenu-Vulina Dva reprezentativna sindikata, Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati (UGS) Nezavisnost, pokrenuli su danas inicijativu za smenu ministra za rad Srbije Aleksandra Vulina.

Sindikati-traze-smenu-Vulina Savez samostalnih sindikata Srbije i UGS Nezavisnost objavili su danas da će pokrenuti onicijativu za smenu ministra za rad Aleksandra Vulina. Dva reprezentativna srpska sindikata su u saopštenju navela da je odluku o pokretanju inicijative za smenu Vulina doneo Organizacioni odbor dva sindikata na zajedničkom sastanku održanom danas.

Sindikati-doneli-odluku-o-generalnom-strajku BEOGRAD– Lideri dva reprezentativna sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak potpisali su danas odluku o stupanju u generalni štrajk zaposlenih na teritoriji Republike Srbije, počev od 17. jula pa sve do povlačenja iz skupštinske procedure predloženih izmenama i dopunama zakona o radu i penzijsko-invalidskom osiguranju. U odluci dostavljenoj medijima se navodi da se štrajk ispoljava prestankom...

Vulin-Opozicija-bez-argumenata-sindikati-tvrdoglavi Beograd - Opozicija nije iznela nijedan argument protiv Predloga zakona o radu - rekao je novinarima ministar rada i zapošljavanja Aleksandar Vulin, u pauzi današnjeg skupštinskog zasedanja,.

Sindikati-najavljuju-generalni-strajk-za-17-juli Beograd - Savez samostalnih sindikata Srbija i UGS Nezavisnost doneli su odluku o stupanju u generalni štrajk zaposlenih u Srbiji 17. jula sa zahtevom da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama zakona o radu i Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Sindikati-doneli-odluku-o-generalnom-strajku Lideri dva reprezentativna sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak potpisali su danas odluku o stupanju u generalni štrajk zaposlenih na teritoriji Republike Srbije, počev od 17. jula pa sve do povlačenja iz skupštinske procedure predloženih izmena i dopuna zakona o radu i penzijsko-invalidskom osiguranju.

Orbovic-Sindikati-su-ucenjeni Lideri Samostalnog sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost”, Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, poručili su juče na konferenciji za novinare da iza njihovih protesta ne stoje političke snage, već se radi o sindikalnom protivljenju izmenama Zakona o radu. Kako su istakli, njihov cilj nije da zaustave privredne reforme, već da se kroz javnu raspravu dođe do kvalitetnijih rešenja u...

Sindikati-cutali-pred-otkazima Zakon o radu mogao bi biti usvojen već u četvrtak, kaže Maja Gojković, ocenjujući da je taj zakon nužnost Srbiji, ali i zakon za budućnost Srbije. Predsednica srpskog parlamenta je za RTS rekla i da će Srpska napredna stranka predložiti objedinjenu raspravu o Zakonu o radu i Zakonu o penzionom i invalidskom osiguranju i naglasila da su to zakoni koji donose dobro Srbiji, zakoni koji omogućavaju veće zapošljavanje.

Orbovic-i-Canak-Iza-protesta-stoje-iskljucivo-sindikati Lideri dva reprezentativna sindikata saopštili su da iza najavljenog protesta protiv usvajanja vladinog Predloga izmena zakona o radu sutra u Skupštini Srbije, ne stoji nijedna politička partija već isključivo sindikati.

Sindikati-Iza-nas-ne-stoje-partije Lideri dva reprezentativna sindikata saopštili su da iza najavljenog protesta protiv Zakona o radu, ne stoji nijedna politička partija već isključivo sindikati. Sindikati, istakli su lideri Samostalnog sindikata Srbije i UGS Nezavisnost, Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, smatraju da reformski zakoni pre usvajanja u Skupštini moraju da prođu određenu proceduri i javnu raspravu.

Sindikati-Kolubare-i-EPS-a-podrzali-Zakon Rukovodstva i sindikati Rudarskog basena "Kolubara" i "Elektroprivrede Srbije" podržali su izmene Zakona o radu, uz ocenu da će novi propisi pozitivno uticati na budućnost Srbije.

Sindikati-Od-sutra-protesti-u-centru-Beograda Dva reprerezentativna sindikata - Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" sutra će u centru Beograda održati protest protiv izmena Zakona o radu i Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Zakoni-u-Skupstinu-sindikati-na-ulicu Vanredna sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o novim izmenama i dopunama zakona o radu i o penzijsko-invalidskom osiguranju, zakazana je za sutra u 10 časova. Dan pošto su usvojeni predlozi novih zakonskih rešenja, juče su podršku Vladi Srbije dale organizacije poslodavaca, privredne komore, velike kompanije, ali i pojedini sindikati. S druge strane, najveće sindikalne...