Utorak, 30. Sep 2014.

BEOGRAD-POD-OPSADOM-ZBOG-PRAJDA-Centar-grada-blokiran-policija-i-borbena-vozila-na-ulicama-FOTO U ponoć je isteko zakonski rok od 12 časova, koliko unapred policija mora da saopšti organizatoru skupa da je on otkazan. Iako ne postoji zvanična odluka Biroa, organizatori kažu da će Prajda biti, centar grada je pun policajaca i potpuno je blokiran, a kod Trga Slavija i na drugim mestima, kako javljaju reporteri Telegrafa s lica mesta, viđena su i oklopna vozila! Deo oko Skupštine grada i Narodne skupštine, gde treba da se završi šetnja, blokiran je za pešake ali i automobile. Od rano jutros na platou ispred skupštine se okuplja veliki broj policijski snaga. Veliki broj policajaca je i na Trgu republike. Foto: Tanjug/Srđan Ilić Biro za koordinaciju službi bezbednosti sinoć je zasedao više od četiri sata, ali nije saopštio zvaničnu odluku o održavanju Prajda. Kako javlja reporter Telegrafa, na ulici su jake policijske snage, koje legitimišu sve osobe koje su im "sumnjive", a specijalne jedinice MUP-a patroliraju centrom grada, oko rute kojom bi trebalo da se kreće Parada ponosa. Foto: Tanjug/Srđan Ilić Organizatori Parada ponosa su najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, odakle će povorka krenuti u 12:00 Ulicom Kneza Miloša do Doma Narodne Skupštine Srbije i do Skupštine Grad Beograda gde će se završiti. Foto: Tanjug/Srđan Ilić Podsetimo sinoć je održan protest protiv Parade ponosa u centru Beograda. (Telegraf.rs)

BEOGRAD-Troje-uhapseno-zbog-iznude-i-otmice V. J. (46), N. M. (36) i A.G. (44) se terete da su žrtvu oteli, a zatim prislili da im preda novac

Biciklisti-negoduju-zbog-ocene-saobracajaca-Beograd-jeste-biciklisticki-grad Biciklistička udruženja negodovala su danas zbog izjave načelnika beogradske saobraćajne policije Dragana Bogosavca, koji je rekao da "gotovo nema ljudi koji biciklom svakodnevno idu od kuće do posla i nazad" i da "biciklizam u glavnom gradu nije razvijen kao sport".

BEOGRAD-Prijave-zbog-tuce-ispred-kluba-Molokini Sumnja se da su S.Ć. (18), I.P. (20) i M.Č. (19) u grupnoj tuči jednom maloletniku naneli teške telesne povrede i više lakiših nožem

BEOGRAD-Trojica-uhapsena-zbog-prodaje-heroina Pretresom stana koji je iznajmljivao osumnjičeni Đ.S. na podu u kupatilu pronašla više praznih kesica, zatim 277,10 grama heroina u WC šolji i dva kilograma parcetamola u susednom dvorištu

Cesi-ukidaju-voz-Prag-–-Beograd-zbog-naseg-poslovicnog-kasnjenja Železnička veza između Praga i Beča od decembra će biti pola sata brža, vratiće se direktni vozovi za Varšavu, a zbog čestih kašnjenja ukinuće se direktna veza sa Beogradom, predložile su Češke železnice. Direktni voz Juro siti (EuroCity) Avala do Beograda bio bi ukinut, a zamenio bi ga Čardaš koji bi išao samo do Budimpešte. - Voz Avala često kasni zbog kontrola na spoljašnjoj granici Šengengskog prostora, a ta kašnjenja su se prenosila i na teritoriju Češke. U proteklom periodu to je bila najmanje pouzdana veza u Češkoj - objasnio je portparol Čeških železnica Petr Štahlavski. Na primer, u poslednjih mesec dana, prema podacima servera babitron.ic.cz, voz Avala je u proseku kasnio u dolasku u Češku više od 30 minuta. (Telegraf.rs / Tanjug)

Zbog-izlaganja-makete-Beograd-na-vodi-u-petak-izmena-rezima-saobracaja-u-Karadjordjevoj-ulici Tokom otvaranja renovirane zgrade Beogradske zadruge u kojoj će biti izložena maketa „Beograd na vodi” u petak, 27. juna, od 11 do 14 časova i od 17 do 20 časova važiće izmenjen režim saobraćaja u Karađorđevoj ulici.

Jankovic-Beograd-na-vodi-znacajan-i-zbog-obaloutvrda-na-Savi-i-Dunavu Projekat "Beograd na vodi" znači početak pravljenja obaloutvrda ne samo na Savi, nego i njihov završetak na Dunavu, kaže predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković.

Deca-ljudskosti-Klinci-koji-su-podigli-Beograd-na-noge-zbog-bolesnog-druga Borislav Pekić jednom lepo napisa "Sačuvajmo veru, jer bez nje nema života, ali ne odbacimo ni sumnju, jer bez nje nema napretka. Ne sumnjajmo pri tome samo u ono što misle i čine drugi, jer to je lako. Pokušajmo, bar ponekad, da posumnjamo u ono što sami mislimo i činimo, jer to je teže ali zrelije plodove donosi”. Mi smo do skora mislili da smo dobri takvi kakvi smo, da je normalno gledati samo sebe a ne drugi i da je to dovoljno za preživljavanje, što i jeste, samo... gde je tu život? Naš, naravno, ali - gde su tu životi drugih? Klinci koji sada sede u klupama u kojima je sedeo i Pekić posumnjali su da je normalno gledati samo sopstvene interese i uradili nešto divno.

Beograd-i-ŠSabac-bez-krivicnih-dela-tokom-krize-zbog-poplava Premijer Alerksandar Vučić saopštio je danas da u Beogradu i Šapcu tokom krize zbog poplava nije bilo krivičnih dela.

Cistoca-Beograd-pred-katastrofom-zbog-blokade-deponije Radnici "Gradske čistoće"” vanrednim radom tokom noći uspeli su da isprazne oko polovine kontejnera u gradu, ali direktor tog preduzeća Siniša Lazarević upozorava da ako se nastavi blokada deponije u Vinči, Beograd može da se suoči sa katastrofom.

Beograd-dobija-novi-zastitni-znak Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) započinje realizaciju važnih projekta izgradnje dva kontrolna tornja na aerodromima u Beogradu i Tivtu. U izjavi za Tanjug Rovčanin kaže da će gradnja tornja u Beogradu biti završena za tri godine, a u Tivtu do kraja 2015. godine.

Beograd-dobio-dve-mobilne-cesme U centru Beograda, u Knez Mihailovoj ulici i na Slaviji puštene su u rad dve mobilne javne česme sa pijaćom vodom. Za projekat instalacija, kao i određivanje mesta gde će česme biti postavljene, dato je u nadležnost JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Vucic-Putin-dolazi-u-Beograd-16-oktobra BEOGRAD – Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u Beograd 16. oktobra gde će prisustvovati obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom, saopštio je premijer Aleksandar Vučić. Vučić je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ambasadorom ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom rekao da je sa ruskim diplomatom delimično razgovarano o programu...

BEOGRAD-Autobus-udario-trudnicu-i-njeno-dete-3-na-Vozdovcu Nesreća se dogodila na raskrsnici Kruševačke i ulice Todora Dukina, kada je autobus majku i dete, pod za sada nepoznatim okolnostima, potkačio zadnjim krajem

Beograd-na-vrhu-jedne-liste-pogodite-koje U najnovijem istraživanju, koje je u okviru evropskog programa za kooperaciju "Euro-test"“ sproveo nemački auto-moto klub ADAC, Beograd je, što se tiče turističkih troškova, najpovoljniji veliki evropski grad, piše Dojče vele.

Beograd-najpovoljnije-evropsko-odrediste U najnovijem istraživanju, koje je u okviru evropskog programa za kooperaciju „Euro-test“, sproveo nemački auto-moto klub ADAC, Beograd je, što se tiče turističkih troškova, najpovoljniji veliki evropski grad.

BEOGRAD-Svetska-banka-danas-o-unapredjenju-srpske-privrede Izveštaj će predstaviti direktor Globalne prakse za trgovinu i konkurentnost u Svetskoj banci Sesil Fruman, uz uvodno obraćanje ministra privrede Željka Sertića i šefa Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonija Verheijena

Nikita-Mihalkov-stize-u-Beograd U najnovijem ostvarenju ovog oskarovca igraju ruska glumica Viktorija Solovjova, kao i sve popularniji srpski glumac Miloš Biković

Beograd-je-mesto-istorije-i-snaznih-emocija 48. Bitef Predstava „Front” reditelja Luka Persevala, koje se zasniva na dokumentima i zapisima iz četiri evropske zemlje, biće večeras izvedena u 20 časova na sceni „Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a u produkciji Talija teatra iz Hamburga. Drama „Front”, koja istražuje zapadni front sa svih strana rovova u Belgiji u Velikom ratu, ujedno je i poslednja, 13. premijera ovogodišnjeg...