Četvrtak, 28. Aug 2014.

Beograd-Uhapseni-zbog-droge Beogradski policajci uhapsili su M.B.(1984) iz Beograda i državljanina Makedonije M.A.(1978), osumnjičene za neovlašćenu proizvodnju i prodaju droge. Pretresanjem stanova u Beogradu, u kojima M.B. neprijavljeno boravi, policija je našla 107,17 grama kokaina, 6.932,21 grama marihuane, 750,32 grama amfetaminsulfata, 17,02 grama DMA, tri tablete ekstazija.

BEOGRAD-Troje-uhapseno-zbog-iznude-i-otmice V. J. (46), N. M. (36) i A.G. (44) se terete da su žrtvu oteli, a zatim prislili da im preda novac

Biciklisti-negoduju-zbog-ocene-saobracajaca-Beograd-jeste-biciklisticki-grad Biciklistička udruženja negodovala su danas zbog izjave načelnika beogradske saobraćajne policije Dragana Bogosavca, koji je rekao da "gotovo nema ljudi koji biciklom svakodnevno idu od kuće do posla i nazad" i da "biciklizam u glavnom gradu nije razvijen kao sport".

BEOGRAD-Prijave-zbog-tuce-ispred-kluba-Molokini Sumnja se da su S.Ć. (18), I.P. (20) i M.Č. (19) u grupnoj tuči jednom maloletniku naneli teške telesne povrede i više lakiših nožem

BEOGRAD-Trojica-uhapsena-zbog-prodaje-heroina Pretresom stana koji je iznajmljivao osumnjičeni Đ.S. na podu u kupatilu pronašla više praznih kesica, zatim 277,10 grama heroina u WC šolji i dva kilograma parcetamola u susednom dvorištu

Cesi-ukidaju-voz-Prag-–-Beograd-zbog-naseg-poslovicnog-kasnjenja Železnička veza između Praga i Beča od decembra će biti pola sata brža, vratiće se direktni vozovi za Varšavu, a zbog čestih kašnjenja ukinuće se direktna veza sa Beogradom, predložile su Češke železnice. Direktni voz Juro siti (EuroCity) Avala do Beograda bio bi ukinut, a zamenio bi ga Čardaš koji bi išao samo do Budimpešte. - Voz Avala često kasni zbog kontrola na spoljašnjoj granici Šengengskog prostora, a ta kašnjenja su se prenosila i na teritoriju Češke. U proteklom periodu to je bila najmanje pouzdana veza u Češkoj - objasnio je portparol Čeških železnica Petr Štahlavski. Na primer, u poslednjih mesec dana, prema podacima servera babitron.ic.cz, voz Avala je u proseku kasnio u dolasku u Češku više od 30 minuta. (Telegraf.rs / Tanjug)

Zbog-izlaganja-makete-Beograd-na-vodi-u-petak-izmena-rezima-saobracaja-u-Karadjordjevoj-ulici Tokom otvaranja renovirane zgrade Beogradske zadruge u kojoj će biti izložena maketa „Beograd na vodi” u petak, 27. juna, od 11 do 14 časova i od 17 do 20 časova važiće izmenjen režim saobraćaja u Karađorđevoj ulici.

Jankovic-Beograd-na-vodi-znacajan-i-zbog-obaloutvrda-na-Savi-i-Dunavu Projekat "Beograd na vodi" znači početak pravljenja obaloutvrda ne samo na Savi, nego i njihov završetak na Dunavu, kaže predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković.

Deca-ljudskosti-Klinci-koji-su-podigli-Beograd-na-noge-zbog-bolesnog-druga Borislav Pekić jednom lepo napisa "Sačuvajmo veru, jer bez nje nema života, ali ne odbacimo ni sumnju, jer bez nje nema napretka. Ne sumnjajmo pri tome samo u ono što misle i čine drugi, jer to je lako. Pokušajmo, bar ponekad, da posumnjamo u ono što sami mislimo i činimo, jer to je teže ali zrelije plodove donosi”. Mi smo do skora mislili da smo dobri takvi kakvi smo, da je normalno gledati samo sebe a ne drugi i da je to dovoljno za preživljavanje, što i jeste, samo... gde je tu život? Naš, naravno, ali - gde su tu životi drugih? Klinci koji sada sede u klupama u kojima je sedeo i Pekić posumnjali su da je normalno gledati samo sopstvene interese i uradili nešto divno.

Beograd-i-ŠSabac-bez-krivicnih-dela-tokom-krize-zbog-poplava Premijer Alerksandar Vučić saopštio je danas da u Beogradu i Šapcu tokom krize zbog poplava nije bilo krivičnih dela.

Cistoca-Beograd-pred-katastrofom-zbog-blokade-deponije Radnici "Gradske čistoće"” vanrednim radom tokom noći uspeli su da isprazne oko polovine kontejnera u gradu, ali direktor tog preduzeća Siniša Lazarević upozorava da ako se nastavi blokada deponije u Vinči, Beograd može da se suoči sa katastrofom.

Navijacki-karavan-iz-Jagodine-stize-u-Beograd-20-punih-autobusa-zbog-finala-Kupa Navijači Jagodine, njih oko 1.200, na finalnu utakmicu fudbalskog Kupa Srbije sa Vojvodinom kreće organizovano, u karavanu od 20 autobusa, sa centralnog parkinga ispred Akva parka, rečeno je Tanjugu u Upravi kluba.

Saradnja-od-koje-se-mnogo-ocekuje-Tonci-specijalno-zbog-Viki-stize-u-Beograd Za desetak dana održava se Pink mjuzik festival, a jedan od favorita je, sudeći po prvim impresijama, Viki Miljković. Koliko je festival „ružičastih“ bitan događaj govori i informacija da će se na polufinalnoj i finalnoj večeri pojaviti svi koji su učestvovali u izradi numere „Flaster na usta“. - Dolazim da podržim Viki. Mislim da imamo [...]

PODRSKA-Tonci-se-zbog-Viki-preselio-u-Beograd Dolazim da podržim Viki. Mislim da imamo odličnu pesmu, a na slušaocima i gledaocima je da procene da li će biti i najslušanija, rekao je Tonči

Beograd-blokiran-zbog-ubistva-Arkanovog-telohranitelja Zbog ubistva Radeta Rakonjca, bivšeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, pokrenuta je opsežna akcija beogradske policije "Vihor", pa dežurne patrole vrše pretres sumnjivih lica na nekoliko tačaka na teritoriji Beograda, saznaje Telegraf.rs. Interventne patrole beogradske policije dežuraju na svim izlazima iz grada, a vanredni punktovi postavljeni su na Glavnoj železničkoj stanici, kao i Aerodromu "Nikola Tesla". Foto:  Ilustracija / Tanjug/Jaroslav Pap Rakonjac je bio i bliski prijatelj Milorada Ulemeka Legije i Luke Bojovića, a ubijen je danas nakon pucnjave u kafiću "Mariki". Podlegao je povredama na VMA u Beogradu. U  pucnjavi su teško ranjeni Stojan Novaković i Goran Ristanović. Na Rakonjca je pucano iz kola u pokretu, a automobil je nađen zapaljen na Voždovcu. (Telegraf.rs)

Zrenjaninci-zbog-vode-idu-u-Beograd Predstavnici zrenjaninskog udruženja "Naš grad, naša stvar" krenuli su za Beograd da predaju peticiju za hitno rešavanje vodosnabdevanja u tom gradu. Zrenjaninci su u Beograd krenuli s parkinga Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", a jedan od članova tog udruženja Zdravko Vujasinović kaže da je peticiju potpisalo oko 6.000 građana.

BEOGRAD-Obijali-trafike-zbog-cigareta Policija je kod osumnjičenih pronašla deo robe iznete iz kioska, alat koji su koristili u krađi, a pronađen je i automobil sa kojim su prevozili ukradene cigarete

MODERNIZACIJA-Pruga-Beograd-Sarajevo-jedna-od-tema-u-Berlinu Ovo će, ne samo omogućiti bržu komunikaciju između glavnih gradova naše dve države, nego će dati dodatni podsticaj ubrzanom ekonomskom razvoju cele Severoistočne Bosne i Hercegovine i šireg regiona, rekao je ministar spoljnih poslova BiH Lagumdžija

Nitan-Licemerno-je-kritikovati-Beograd Poslanik nemačkih socijaldemokrata Ditmar Nitan kaže za "Dojče vele" da je arogantno očekivati od Srbije da se pridruži sankcijama koje je EU uvela Rusiji. Ističe da premijer Srbije Aleksandar Vučić ima bonus u Berlinu zbog pitanja Kosova.