Subota, 2. Aug 2014.

Beograd-Uhapseni-zbog-droge Beogradski policajci uhapsili su M.B.(1984) iz Beograda i državljanina Makedonije M.A.(1978), osumnjičene za neovlašćenu proizvodnju i prodaju droge. Pretresanjem stanova u Beogradu, u kojima M.B. neprijavljeno boravi, policija je našla 107,17 grama kokaina, 6.932,21 grama marihuane, 750,32 grama amfetaminsulfata, 17,02 grama DMA, tri tablete ekstazija.

BEOGRAD-Trojica-uhapsena-zbog-prodaje-heroina Pretresom stana koji je iznajmljivao osumnjičeni Đ.S. na podu u kupatilu pronašla više praznih kesica, zatim 277,10 grama heroina u WC šolji i dva kilograma parcetamola u susednom dvorištu

Cesi-ukidaju-voz-Prag-–-Beograd-zbog-naseg-poslovicnog-kasnjenja Železnička veza između Praga i Beča od decembra će biti pola sata brža, vratiće se direktni vozovi za Varšavu, a zbog čestih kašnjenja ukinuće se direktna veza sa Beogradom, predložile su Češke železnice. Direktni voz Juro siti (EuroCity) Avala do Beograda bio bi ukinut, a zamenio bi ga Čardaš koji bi išao samo do Budimpešte. - Voz Avala često kasni zbog kontrola na spoljašnjoj granici Šengengskog prostora, a ta kašnjenja su se prenosila i na teritoriju Češke. U proteklom periodu to je bila najmanje pouzdana veza u Češkoj - objasnio je portparol Čeških železnica Petr Štahlavski. Na primer, u poslednjih mesec dana, prema podacima servera babitron.ic.cz, voz Avala je u proseku kasnio u dolasku u Češku više od 30 minuta. (Telegraf.rs / Tanjug)

Zbog-izlaganja-makete-Beograd-na-vodi-u-petak-izmena-rezima-saobracaja-u-Karadjordjevoj-ulici Tokom otvaranja renovirane zgrade Beogradske zadruge u kojoj će biti izložena maketa „Beograd na vodi” u petak, 27. juna, od 11 do 14 časova i od 17 do 20 časova važiće izmenjen režim saobraćaja u Karađorđevoj ulici.

Jankovic-Beograd-na-vodi-znacajan-i-zbog-obaloutvrda-na-Savi-i-Dunavu Projekat "Beograd na vodi" znači početak pravljenja obaloutvrda ne samo na Savi, nego i njihov završetak na Dunavu, kaže predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković.

Deca-ljudskosti-Klinci-koji-su-podigli-Beograd-na-noge-zbog-bolesnog-druga Borislav Pekić jednom lepo napisa "Sačuvajmo veru, jer bez nje nema života, ali ne odbacimo ni sumnju, jer bez nje nema napretka. Ne sumnjajmo pri tome samo u ono što misle i čine drugi, jer to je lako. Pokušajmo, bar ponekad, da posumnjamo u ono što sami mislimo i činimo, jer to je teže ali zrelije plodove donosi”. Mi smo do skora mislili da smo dobri takvi kakvi smo, da je normalno gledati samo sebe a ne drugi i da je to dovoljno za preživljavanje, što i jeste, samo... gde je tu život? Naš, naravno, ali - gde su tu životi drugih? Klinci koji sada sede u klupama u kojima je sedeo i Pekić posumnjali su da je normalno gledati samo sopstvene interese i uradili nešto divno.

Beograd-i-ŠSabac-bez-krivicnih-dela-tokom-krize-zbog-poplava Premijer Alerksandar Vučić saopštio je danas da u Beogradu i Šapcu tokom krize zbog poplava nije bilo krivičnih dela.

Cistoca-Beograd-pred-katastrofom-zbog-blokade-deponije Radnici "Gradske čistoće"” vanrednim radom tokom noći uspeli su da isprazne oko polovine kontejnera u gradu, ali direktor tog preduzeća Siniša Lazarević upozorava da ako se nastavi blokada deponije u Vinči, Beograd može da se suoči sa katastrofom.

Navijacki-karavan-iz-Jagodine-stize-u-Beograd-20-punih-autobusa-zbog-finala-Kupa Navijači Jagodine, njih oko 1.200, na finalnu utakmicu fudbalskog Kupa Srbije sa Vojvodinom kreće organizovano, u karavanu od 20 autobusa, sa centralnog parkinga ispred Akva parka, rečeno je Tanjugu u Upravi kluba.

Saradnja-od-koje-se-mnogo-ocekuje-Tonci-specijalno-zbog-Viki-stize-u-Beograd Za desetak dana održava se Pink mjuzik festival, a jedan od favorita je, sudeći po prvim impresijama, Viki Miljković. Koliko je festival „ružičastih“ bitan događaj govori i informacija da će se na polufinalnoj i finalnoj večeri pojaviti svi koji su učestvovali u izradi numere „Flaster na usta“. - Dolazim da podržim Viki. Mislim da imamo [...]

PODRSKA-Tonci-se-zbog-Viki-preselio-u-Beograd Dolazim da podržim Viki. Mislim da imamo odličnu pesmu, a na slušaocima i gledaocima je da procene da li će biti i najslušanija, rekao je Tonči

Beograd-blokiran-zbog-ubistva-Arkanovog-telohranitelja Zbog ubistva Radeta Rakonjca, bivšeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, pokrenuta je opsežna akcija beogradske policije "Vihor", pa dežurne patrole vrše pretres sumnjivih lica na nekoliko tačaka na teritoriji Beograda, saznaje Telegraf.rs. Interventne patrole beogradske policije dežuraju na svim izlazima iz grada, a vanredni punktovi postavljeni su na Glavnoj železničkoj stanici, kao i Aerodromu "Nikola Tesla". Foto:  Ilustracija / Tanjug/Jaroslav Pap Rakonjac je bio i bliski prijatelj Milorada Ulemeka Legije i Luke Bojovića, a ubijen je danas nakon pucnjave u kafiću "Mariki". Podlegao je povredama na VMA u Beogradu. U  pucnjavi su teško ranjeni Stojan Novaković i Goran Ristanović. Na Rakonjca je pucano iz kola u pokretu, a automobil je nađen zapaljen na Voždovcu. (Telegraf.rs)

Zrenjaninci-zbog-vode-idu-u-Beograd Predstavnici zrenjaninskog udruženja "Naš grad, naša stvar" krenuli su za Beograd da predaju peticiju za hitno rešavanje vodosnabdevanja u tom gradu. Zrenjaninci su u Beograd krenuli s parkinga Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", a jedan od članova tog udruženja Zdravko Vujasinović kaže da je peticiju potpisalo oko 6.000 građana.

BEOGRAD-Obijali-trafike-zbog-cigareta Policija je kod osumnjičenih pronašla deo robe iznete iz kioska, alat koji su koristili u krađi, a pronađen je i automobil sa kojim su prevozili ukradene cigarete

Beograd-bi-bankrotirao-da-nije-promenjena-vlast Sumirajući rezultate u prvih 100 dana rada gradske Vlade, gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je za RTS da bi Beograd bankrotirao da prošle godine nije promenjena vlast jer je zatečen dug od preko milijardu evra.

Mali-Beograd-ima-domacinsku-vlast Da vlast u Beogradu nije promenjena, grad bi bankrotirao, kaže gradonačelnik Siniša Mali. Gradski menadžer Goran Vesić ističe da je vlast u glavnom gradu prethodnih 100 dana pokazala da će razvijati Beograd i pretvarati ga u pravu metropolu bez dodatnih zaduživanja.

Slucaj-Luke-Beograd Nakon afere sa prodajom Knjaz Miloša Salfordu umesto Vlade Divcu, kada je tadašnji predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac pod političkim pritiscima čak doživeo infarkt, ime Milana Beka najviše se vezivalo za Luku Beograd.

Vlaisavljevic-na-celu-Aerodroma-Beograd Generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla biće Saša Vlaisavljević, koji će do naredne sednice Vlade Srbije na kojoj će biti postavljen na tu funkciju, biti u u bordu izvršnih direktora kao zakonskog zastupnika uz supotpis izvršnog direktora Zorana Stojkovića.

BEOGRAD-Identifikovan-vozac-koji-je-pregazio-mladice-na-Brankovom-mostu Policija je pregledala snimak na kom se vidi kobna nesreća. Zbog nejasnoća, snimak je poslat na filtriranje, i onda će sa sigurnošću moći da se utvrdi da li je vlasnik vozila upravljao vozilom ili je za volanom bio neko drugi