Petak, 31. Oct 2014.

Jahjaga-Ne-dolazim-u-Beograd-zbog-okolnosti-na-Kosovu Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izrazila je žaljenje što zbog nastalih okolnosti na Kosovu i produženja procesa izgradnje institucija neće prisustvovati na konferenciji Trilateralne komisije u Beogradu.

Izmene-zeleznickog-saobracaja-zbog-radova-na-pruzi-Beograd-Mladenovac Na pruzi Beograd - Mladenovac, zbog radova u stanici Ripanj tunel, danas od 8.20 do 17.20 sati, biće izmenjena organizacija saobraćaja putničkih vozova, saopštio je Medija centar Železnica Srbije.

Kako-je-Beograd-zbog-Putina-na-jedan-dan-postao-NUKLEARNI-GRAD Beograd je, ukoliko je verovati pričama, na jedan dan postao „nuklearni grad“.

Beograd-devojka-u-karantinu-zbog-sedativa-ne-ebole Devojka iz aviona sa leta Priština-Dizeldorf nema ebolu. Zadržana je u karantinu zbog zdravstvenih smetnji koje nisu prouzrokovane zaraznom bolešću, potvrđeno za RTS.

NISTA-BEZ-TENKOVA-Zbog-njih-je-citav-Beograd-a-i-Putin-drhtao-FOTO Vojna parada "Korak pobednika" ne bi bila to što jeste, da beogradskim ulicama nisu paradirali tenkovi, a dok su prolazili čitav kompleks oko Ušća ispred Palate Srbije je podrhtavao! Vojska Srbije je na vojnoj paradi u čast oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu predstavila i svoju tenkovsku jedinicu, a na desetine tenkova prodefilovalo je ispred Palate Srbije, dok se tlo pod njima treslo, a od buke se nisu čule ni svoje misli. Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Ovo paradiranje tenkova izazvalo je najviše reakcija i oduševljenja građana Beograda, ali i samih zvanica, pa čak i predsednika Rusije Vladimira Putina. (D. Z.)

BEOGRAD-POD-OPSADOM-ZBOG-PRAJDA-Centar-grada-blokiran-policija-i-borbena-vozila-na-ulicama-FOTO U ponoć je isteko zakonski rok od 12 časova, koliko unapred policija mora da saopšti organizatoru skupa da je on otkazan. Iako ne postoji zvanična odluka Biroa, organizatori kažu da će Prajda biti, centar grada je pun policajaca i potpuno je blokiran, a kod Trga Slavija i na drugim mestima, kako javljaju reporteri Telegrafa s lica mesta, viđena su i oklopna vozila! Deo oko Skupštine grada i Narodne skupštine, gde treba da se završi šetnja, blokiran je za pešake ali i automobile. Od rano jutros na platou ispred skupštine se okuplja veliki broj policijski snaga. Veliki broj policajaca je i na Trgu republike. Foto: Tanjug/Srđan Ilić Biro za koordinaciju službi bezbednosti sinoć je zasedao više od četiri sata, ali nije saopštio zvaničnu odluku o održavanju Prajda. Kako javlja reporter Telegrafa, na ulici su jake policijske snage, koje legitimišu sve osobe koje su im "sumnjive", a specijalne jedinice MUP-a patroliraju centrom grada, oko rute kojom bi trebalo da se kreće Parada ponosa. Foto: Tanjug/Srđan Ilić Organizatori Parada ponosa su najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, odakle će povorka krenuti u 12:00 Ulicom Kneza Miloša do Doma Narodne Skupštine Srbije i do Skupštine Grad Beograda gde će se završiti. Foto: Tanjug/Srđan Ilić Podsetimo sinoć je održan protest protiv Parade ponosa u centru Beograda. (Telegraf.rs)

BEOGRAD-Troje-uhapseno-zbog-iznude-i-otmice V. J. (46), N. M. (36) i A.G. (44) se terete da su žrtvu oteli, a zatim prislili da im preda novac

Biciklisti-negoduju-zbog-ocene-saobracajaca-Beograd-jeste-biciklisticki-grad Biciklistička udruženja negodovala su danas zbog izjave načelnika beogradske saobraćajne policije Dragana Bogosavca, koji je rekao da "gotovo nema ljudi koji biciklom svakodnevno idu od kuće do posla i nazad" i da "biciklizam u glavnom gradu nije razvijen kao sport".

BEOGRAD-Prijave-zbog-tuce-ispred-kluba-Molokini Sumnja se da su S.Ć. (18), I.P. (20) i M.Č. (19) u grupnoj tuči jednom maloletniku naneli teške telesne povrede i više lakiših nožem

BEOGRAD-Trojica-uhapsena-zbog-prodaje-heroina Pretresom stana koji je iznajmljivao osumnjičeni Đ.S. na podu u kupatilu pronašla više praznih kesica, zatim 277,10 grama heroina u WC šolji i dva kilograma parcetamola u susednom dvorištu

Cesi-ukidaju-voz-Prag-–-Beograd-zbog-naseg-poslovicnog-kasnjenja Železnička veza između Praga i Beča od decembra će biti pola sata brža, vratiće se direktni vozovi za Varšavu, a zbog čestih kašnjenja ukinuće se direktna veza sa Beogradom, predložile su Češke železnice. Direktni voz Juro siti (EuroCity) Avala do Beograda bio bi ukinut, a zamenio bi ga Čardaš koji bi išao samo do Budimpešte. - Voz Avala često kasni zbog kontrola na spoljašnjoj granici Šengengskog prostora, a ta kašnjenja su se prenosila i na teritoriju Češke. U proteklom periodu to je bila najmanje pouzdana veza u Češkoj - objasnio je portparol Čeških železnica Petr Štahlavski. Na primer, u poslednjih mesec dana, prema podacima servera babitron.ic.cz, voz Avala je u proseku kasnio u dolasku u Češku više od 30 minuta. (Telegraf.rs / Tanjug)

Zbog-izlaganja-makete-Beograd-na-vodi-u-petak-izmena-rezima-saobracaja-u-Karadjordjevoj-ulici Tokom otvaranja renovirane zgrade Beogradske zadruge u kojoj će biti izložena maketa „Beograd na vodi” u petak, 27. juna, od 11 do 14 časova i od 17 do 20 časova važiće izmenjen režim saobraćaja u Karađorđevoj ulici.

Jankovic-Beograd-na-vodi-znacajan-i-zbog-obaloutvrda-na-Savi-i-Dunavu Projekat "Beograd na vodi" znači početak pravljenja obaloutvrda ne samo na Savi, nego i njihov završetak na Dunavu, kaže predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković.

Deca-ljudskosti-Klinci-koji-su-podigli-Beograd-na-noge-zbog-bolesnog-druga Borislav Pekić jednom lepo napisa "Sačuvajmo veru, jer bez nje nema života, ali ne odbacimo ni sumnju, jer bez nje nema napretka. Ne sumnjajmo pri tome samo u ono što misle i čine drugi, jer to je lako. Pokušajmo, bar ponekad, da posumnjamo u ono što sami mislimo i činimo, jer to je teže ali zrelije plodove donosi”. Mi smo do skora mislili da smo dobri takvi kakvi smo, da je normalno gledati samo sebe a ne drugi i da je to dovoljno za preživljavanje, što i jeste, samo... gde je tu život? Naš, naravno, ali - gde su tu životi drugih? Klinci koji sada sede u klupama u kojima je sedeo i Pekić posumnjali su da je normalno gledati samo sopstvene interese i uradili nešto divno.

Beograd-i-ŠSabac-bez-krivicnih-dela-tokom-krize-zbog-poplava Premijer Alerksandar Vučić saopštio je danas da u Beogradu i Šapcu tokom krize zbog poplava nije bilo krivičnih dela.

Cistoca-Beograd-pred-katastrofom-zbog-blokade-deponije Radnici "Gradske čistoće"” vanrednim radom tokom noći uspeli su da isprazne oko polovine kontejnera u gradu, ali direktor tog preduzeća Siniša Lazarević upozorava da ako se nastavi blokada deponije u Vinči, Beograd može da se suoči sa katastrofom.

Krcate-bolnice-u-Novom-Sadu-nedonoscad-se-salju-u-Beograd Nedonoščad iz Vojvodine, umesto na Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu upućuju se za Beograd na Institut za majku i dete, jer u novosadskoj Dečjoj bolnici nema mesta.

BEOGRAD-Pronadjen-mrtav-mladic-u-Rajicevoj-ulici Portparolka Hitne pomoći Nada Macura je kazala da je slučaj nerazjašnjen, da je smrt konstatovana oko 4.30 i da je muškarac imao neke povrede na vratu

Predsednik-Makedonije-na-poziv-Nikolica-stize-u-Beograd Na poziv predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića u zvaničnoj poseti Srbiji danas boravi predsednik Republike Makedonije Đorđe Ivanov.

VUCIC-OTVARA-SKUP-TRILATERALNE-KOMISIJE-U-Beograd-dolaze-DJukanovic-Ivanov-i-Dodik Učesnici će biti iz svih evropskih zemalja, potvrđen je dolazak 165 članova trilateralne komisije, rekao je Tahir Hasanović